Bowlingklubben Veteranerna Höganäs

Veteranernas resa till Lüneburg i Tyskland 2019.

Klicka på bilderna för större bild.

Bläddra sedan med pilarna.

Bussen som vi åkte med.
Kägelspel.
Dykare.
Slussen.
Slussmaskineri.
Slussbyggnaden.
Vinprovning.
I matsalen.
Bussen som vi åkte med.
Kägelspel.
Dykare.
Slussen.
Slussmaskineri.
Slussbyggnaden.
Vinprovning.
I matsalen.

Tidigt på onsdag morgonen startade vi vår resa. Vi åkte via bron förbi Köpenhamn till Karlslunde för en fika och utdelning av reseinformation och Piccolo som blivit en tradition. Vid tretiden kunde vi checka in på vårt hotell i Lüneburg och sedan blev det en rundtur med en inhyrd guide. Kvällen startade med en välkomstdrink och sedan en fin buffé!

Efter en god natts sömn och frukost var det dags att köra till kägelhallen där 8 banor väntade på oss! Några, inklusive chauffören hade inte spelat kägel förut men alla tyckte det var toppen! Lunchen intogs där på ovanvåningen, en god gulaschsoppa och en öl passade bra efter ansträngningarna. Det blev prisutdelning till lag 4 som vann.

Eftermiddagen och kvällen var fri men vädret var inte med oss, det regnade. Många passade på att äta sparris på kvällen på olika fina restauranger i den gamla stadsdelen.

Fredagen besökte vi ett imponerande bygge, en båtlyft som lyfter båtar 37 m upp! Vi fick följa med i en båt både upp och ner och fick på så sätt uppleva det på ett intressant sätt. Även utställningen besöktes som visade olika modeller samt videofilmer. Efteråt blev det en god lunch på en restaurang i närheten.

Sedan gick färden till Nordtysklands största orkidéodlare där vi fick en visning och information om pollinering och skötsel av orkidéer. Sedan blev det kaffe med en orkidékaka! På vägen till hotellet blev det ett kort stopp hos en sparrisodlare så att alla som ville kunde köpa sparris med sig hem. På hotellet blev det sedan en avskedsmiddag med en stor buffé och ett glas vin därtill.

Lördagen startade vår hemresa som kördes landsvägen till Lübeck och sedan vidare till Burg på ön Fehmarn. Där blev det först lunch på ett trevligt hotell och sedan vinprovning hos Calle och inköp av diverse ”förnödenheter” innan vi fortsatte till färjan till Rödby. Resan gick bra och vi var tillbaka i Viken ½ 8 på kvällen. Alla tyckte att det blev en fin resa trots lite regn på torsdag.