Bowlingklubben Veteranerna Höganäs

Veteranernas resa till Stade i Tyskland 2017.

Klicka på bilderna för större bild.

Bläddra sedan med pilarna.

Rejäl punktering.
Väntar på att bussen skall bli klar.
Chauffören byter däck.
Fördrink på hotellet.
Fördrink på hotellet.
Fördrink på hotellet.
Fördrink på hotellet.
Ronny och Christina.
Margaretha, Lisa och Carl-Axel.
Lasse.
Stig.
Yngve.
Vid floden Elbe.
Stilig kyrka!
Skön fikastund.
Pampigt korsvirkeshus.
Kägelspel.
Kalle och Ulla-Britt med segerpokalen.
Birte överlämnar pokalen.
Bertil och Ulla-Britt.
Birte och Maggan.
Skönt i solen.
Ett glatt gäng.
Väderkvarn.
Imponerande byggnader.
Stiligt korsvirkeshus.
Busschauffören.
Gerhard och Karin.
Bussen som tog oss till Tyskland.
Fågelparken i Walsrode.
Pelikaner mm.
Röd ibis.
Rovfågel örn?
Bänkade för flygschow.
Guiden med en uggla.
Lågflygande rovfågel, man hukade sig.
Ståtlig uggla.
Rododendronen blommade fint.
Tjusiga tulpaner.
Fler fåglar.
Kraftig bit med 'kungakrona'.
Fina gamla hus i Celle.
Stadsrundvandring med svensktalande guid.
Den andra gruppen i stadsvandringen.
Fler fina gamla hus.
Hus vid torget.
Några deltagare i rundturen.
Kägelspel.
Vinnande laget.
Efter spelet smakade maten bra.
Sparris fick vi flera gånger.
Nu har vi kommit till en orkidéodling.
Lite fika och vila.
Guiden berättar om orkidéer.
Guide vid sparris-, blåbär- och jordgubbs-odling.
Uppmärksamma lyssnare.

Resan startade 07.00 torsdagen den 18 mars,med ett första stopp i Karlslunde en bit efter köpenhamn för fika. Sedan fäjan Rödby - Puttgarden och därefter gick färden vidare till Stade dit vi beräknades komma ca klockan 15.30. Vi kkom fram lite senare då vi råkade ut för en punktering på autobahn och fick byta däck.

Vi bodde på Parkhotel Stader Hof**** som ligger på 10 minuters gångavstånd från den gamla stadskärnan med gågator och fina gamla korsvirkeshus. Hotellet erbjöd ett elegant boende med rymliga rum i hjärtat av den historiska gamla hamnstaden Stade. Vi tog en fördrink i Pianobaren och sedan var det dags för den gemensamma middagen med för och varmrätt.

Dag 2, fredagen den 19 maj startade vi klockan 8:30 och tog oss med bussen och en engelsktalande guide först till sagostaden Buxtehude. Vi tog en liten promenad genom den gamla staden innan vi med bussen körde genom ”Altes Land”, som är nordeuropas största fruktodlingstrakt med speciella korsvirkeshus och portar. På en av fruktgårdarna fick vi en ”rustik” soppmåltid som lunch. Därefter besökte vi ett bränneri där vi fick titta bakom kulisserna och se hur man gör brännvin och likör. Klart att vi fick provsmaka lite olika sorter! Klockan 15 ca var vi tillbaka på hotellet och därefter var det fritt fram för egna upptäckter i Stade, shopping, restauranger, kanske Ratskeller mm!

Dag 3, lördagen den 20 maj, Hansedagen. Sista dagen i Stade ska vi njuta och ha roligt! Vi tar med våra kägelskor och tar bussen klockan 09.30 till kägelhallen. Efter den stora kägelstriden som vanns av Ulla-Britt Anderssons lag, tog bussen oss till Fischmarkt och ”Schwedenspeicher” där 3 olika brödraskap serverade den speciella ”Hansemåltiden”. Det gamla Sverigemagasinet, ”Schwedenspeicher” är nu ett museum. Det är byggt av svenskarna och lär bl.a. visa gamla svenska uniformer! Vi fick inträdesbiljetter för att kunna besöka det. De som ville kunde stanna kvar i gamla staden och ta sig till hotellet på egen hand. Det var inte längre än ca 5 – 600 m, en promenad på ca 20 minuter. Ca klockan 15:00 var de som åkt buss tillbaka i hotellet för att kunna ta igen sig en stund eller bara ta en fika. Klockan 17:00 körde bussen till ett friluftsmuseum på en gammal svensk fästningsö. Fästningen byggdes under Karl den XI – XII:s tid 1692 – 1694. Där fanns bl. a. en vindmölla, en ”Altenländer port” och ett hus från 1733 med original inredning som kan besiktigas med samma inträdesbiljett. Restaurangen, där vi åt, ligger i ett återuppbyggt hus från 1641 som brann ner, är nu nyrenoverad och öppnades igen 2015. Här fick vi njuta av en trerättersmeny!

Dag 4, söndagen den 21 maj. Kl. 09.00 var det så dags för hemresan och vårt första stopp var Calle i Heiligenhafen. Efter inköpen gick resan till Puttgarden och färjan till Rödby. Vi gör åter ett stopp i Karlslunde innan vi körde över bron till Sverige och Viken – Höganäs.

Länk till en film från musikframträdande.